De start als internetondernemer

De laatste jaren is het een veelbesproken onderwerp, de internet ondernemer. U kunt uw klanten van een afstand bedienen waarbij de klant niet fysiek winkelt maar digitaal. Dit heeft als voordeel dat u geen duur winkelpand hoeft te huren of kopen. Zodoende heeft u ook minder of zelfs geen personeel nodig. Echter is er ook een keerzijde. De gemiddelde winkelstraat is langer dan de eerste pagina van Google. Wat we hier mee bedoelen is dat de 2e of derde pagina van Google nauwelijks bezocht wordt. Een pagina heeft zo'n 15 plaatsen dus wanneer u op plek 32 staat heeft je winkel een stuk minder bezoekers dan wanneer u op plek 8 staat. Een grote winkelstraat heeft zo'n 80 plekken waarbij de ligging van je winkel  minder van invloed is.

Hoe zorg ik voor een goede website

Wanneer u uw winkel op internet 'in de etalage wilt zetten' moet u zorgen dat uw website wordt gerealiseerd door een professionele internet marketing specialist. Zij weten precies hoe ze de website op moeten zetten om te scoren in zoekmachines zoals Google. Daarbij is het natuurlijk ook van belang hoe veel concurrentie u heeft en wat het niveau van uw concurrenten is. Zo zijn er enkele branches waar de strijd flink losbarst. U dient dus van goeden huize te komen om uw bedrijf tussen deze kanjers te vestigen.

Wat is mijn assortiment?

Wanneer u wilt gaan verkopen op internet dient u natuurlijk ook gericht in te kopen. Wanneer u producten te laat levert of niet op voorraad heeft bestaat er de kans dat de bezoeker niet terugkeert. Ook dient u soepeler om te springen met het retour krijgen van spullen. Doordat men op een foto minder goed kan beoordelen hoe het product er in het echt ziet kan dit afwijken van wat men verwacht had. Dit is met name het geval met schoenen en kleding. Dit moet namelijk precies passen en dan moet het ook nog aan de verwachtingen voldoen. Maak dus duidelijke afspraken den vermeld deze op uw site. Zodoende voorkomt u dergelijke misstanden.

Door deze aspecten mee te nemen in uw ondernemingsplan kunt u starten als een goed voorbereide internet ondernemer. Het plaatsen van uw online winkel in de markt is een belangrijk punt wat geen simpel klusje is. Wilt u meer te weten komen over online ondernemen, lees hier dan meerdere artikelen over uiteenlopende aspecten van het online ondernemen.

Google maps

Stel u bent kapper in Maastricht en u wilt graag dat mensen uw salon beter kunnen vinden via Google Maps. Uw kapsa meer

Google + local

Google Places is officieel verhuisd naar Google+. Nu draait deze dienst onder de naam Google+Local. Volgens Google meer

Online bedrijfsvermelding

De aanwezigheid van uw bedrijfsnaam op het internet zal de vindbaarheid van uw bedrijf vergroten.  Dit kan me meer