Online vindbaar worden

Wilt u graag beginnen als internet ondernemer of bent u een startende ondernemer met een webshop dan is het natuurlijk van groot belang dat u een goede plek verkrijgt op het internet. Wanneer een zoektocht gestart wordt op het internet, wordt er begonnen met het zoeken in een zoekmachine. U krijgt niet zomaar een plek in de zoekresultaten van zoekmachine. Wij bieden enkele bruikbare tips die u kunt gebruiken om goed gevonden te worden in de lokale zoekresultaten.

Plaats gewenste bedrijfsinformatie online

Adresgegevens zijn van groot belang. Zorg er dus voor dat deze op de juiste wijze in uw website of webshop worden geplaatst. De adresgegevens dienen een vaste plaats te krijgen in de website, bijvoorbeeld onder in de footer of  helemaal bovenaan. Door de adresgegevens als tekstbestand te plaatsen kunnen deze worden uitgelezen. Daarnaast werkt een lokaal nummer beter dan een 0800 of 0900 nummer. Dit wekt meer vertrouwen bij de online consument.

Optimaliseer uw website

Titles en meta's zijn van grote invloed op de lokale zoekresultaten. Door deze titles en meta's op de juiste wijze in te richten kunt u betere resultaten behalen in zoekresultaten. Door de vestigingsplaats van uw bedrijf toe te voegen in deze titles en meta's zal uw website/webshop eerder naar voren komen in de lokale zoekresultaten. Bij titles en meta's is het van belang dat titles niet langer zijn dan 70 tekens en de meta's niet langer dan 156 tekens.  Alle tekst die buiten dat aantal tekens valt wordt namelijk niet uitgelezen in de resultaten die een zoekmachine toont.

Laat de website aansluiten op uw core business

Content is de inhoud van uw website of webshop waarbij het van belang is dat de tekst ergens over gaat. Daarnaast dient u keywords te verwerken in de tekst en is een duidelijke opbouw met headers van belang. Om meer resultaat te behalen in de lokale resultaten wordt er aangeraden om de plaatsnaam of provincie in de combinatie te noemen met de keywords. Een opbouw en structuur in teksten wordt niet alleen door de zoekmachine gewaardeerd, maar ook door de bezoekers van uw website.

Verwerf de juiste links

Inschrijven in online bedrijvengidsen zal zorgen voor goede links, die verkregen kunnen worden zonder al te veel moeite. In de inschrijving van de online bedrijvengidsen staan namelijk de adresgegevens getoond in combinatie met uw bedrijfsnaam en een link naar uw website. Door uw website in te schrijven in meerdere online bedrijvensgidsen kunt u gemakkelijk links verkrijgen die een positieve invloed hebben op lokale zoekresultaten.

Zorg ervoor dat u online gevonden wordt

Door middel van linkbuilding kunt u de resultaten in de zoekmachine positief beïnvloeden. Echter gaat er wel veel tijd in zitten in het verkrijgen van goede en de juiste links. Voor linkbuilding gelden een aantal regels die hier kort naar voren zullen komen. Ten eerste is het van belang dat u linkbuilt met websites die gerelateerd zijn aan uw branche of productgroep anders wordt deze link als niet relevant gezien. Ten tweede dient er bij linkbuilding gebruikt gemaakt te worden van linktitels die bestaan uit de bedrijfsnaam en keywords van uw business. Als laatste is het belangrijk om links te verkrijgen van website die een pagerank hebben. Als de website geen pagerank heeft, zal de link weinig waarde hebben. Ga aan de slag met de bovenstaande tips en ga zo voor een verhoging van uw lokale zoekresultaten.

Artikelen

Google maps

Stel u bent kapper in Maastricht en u wilt graag dat mensen uw salon beter kunnen vinden via Google Maps. Uw kapsalon zit wel midden in het centrum, maar helaas niet op de hoofdweg maar in een pittoresk zijstraatje. Heel toegankelijk voor een groot publiek en goed bereikbaar, maar het aantal zijstraatjes is groot. Het zou dus erg handig zijn

Lees meer...

Meer relevante bezoekers

Het vergroten van uw kansen in zoekmachines neemt enige tijd in beslag, maar het is wel erg effectief. Veel website eigenaars weten niet precies hoe ze dit kunnen aanpakken. Daarom hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet zodat u meteen kunt beginnen met het optimaliseren van uw kansen in zoekmachines.  

Resultaat in

Lees meer...

Online bedrijfsvermelding

De aanwezigheid van uw bedrijfsnaam op het internet zal de vindbaarheid van uw bedrijf vergroten.  Dit kan men doen door te linkbuilden, maar dit is een tijdrovend klusje. De gemakkelijkste manier om goede links te verkrijgen is het aanmelden bij bedrijvengidsen. Dit is een grote verzameling van verschillende bedrijven. Met behulp van de

Lees meer...

Website optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie begint al een paar stappen voordat de content wordt toegevoegd aan de website. Het begint namelijk allemaal al bij een goed opgebouwde website, betrouwbare indruk, mooi design en gebruiksvriendelijke opbouw.  Voordat u start met een website zullen er eerst doelen geformuleerd moeten worden over wat er met de web

Lees meer...