Succesvol bedrijf starten

De hamvraag van deze tekst luidt: Hoe wordt uw (eerste) onderneming een succesvolle onderneming? In deze tekst vindt u tips voor het opstarten van een eigen bedrijfje en hoe u het langzaamaan kunt brengen tot een succesvolle onderneming.

Vergroot het netwerk

Heeft u er al eens over nagedacht hoe groot uw netwerk eigenlijk is? Begin met vrienden, kennissen en oud-klasgenoten te vertellen waar u aan begonnen bent. Misschien krijgt u na een post op Facebook of Twitter wel een reactie dat iemand nog een leeg bedrijfspand weet te staan of een bericht van iemand die u verder kan helpen met het vinden van klanten. Maak ook voor uw beginnende onderneming een dergelijke pagina om het nog zichtbaarder te maken. Het belang van netwerken wordt soms onderschat. Veel bedrijven bereiken de juiste doelgroep niet omdat ze gewoonweg niet zichtbaar in de markt staan.

Bepaal uw eigen marketing

Bouwt u aan uw eigen netwerk en heeft u potentiële klanten op het oog? Denk er eens over na hoe u uw bedrijf wilt positioneren. Tot welke doelgroep wilt u de boodschap richten? En is het product of de service ook op die doelgroep gericht, of zult u hierin enige aanpassingen moeten maken? Gebruik uw visie en missie en draag deze uit naar de doelgroep. Trigger de doelgroep om met u in zee te gaan. Noem specifieke dingen die klanten in u zoeken, zodat ze loyaliteit voor uw bedrijf opbouwen.

Overwerken: eerder regel dan uitzondering

Hou er rekening mee dat overwerken bij het opstarten van een bedrijf eerder regel is dan een uitzondering. Het is natuurlijk niet het einde van de wereld als u moet overwerken, maar u dient er wel rekening mee te houden dat het sociale leven even naar de achtergrond verdwijnt. Een groeiend bedrijf kost veel tijd en een 'van negen tot vijf' mentaliteit past daar zeker in het begin niet perfect bij.

Artikelen

Grenzen verleggen

Uw onderneming draait goed. U weet wat de klanten willen en bij ontstane problemen heeft u vaak een voor de hand liggende en passende oplossing. U kent de kneepjes van het vak en goede resultaten zijn binnen handbereik. Zou u willen dat u nóg groter wordt? Zou u een nieuwe doelgroep willen aanspreken of een grote klant binnenhalen om z

Lees meer...

De start als internetondernemer

De laatste jaren is het een veelbesproken onderwerp, de internet ondernemer. U kunt uw klanten van een afstand bedienen waarbij de klant niet fysiek winkelt maar digitaal. Dit heeft als voordeel dat u geen duur winkelpand hoeft te huren of kopen. Zodoende heeft u ook minder of zelfs geen personeel nodig. Echter is er ook een keerzijde. De gem

Lees meer...