Online bedrijfsvermelding

De aanwezigheid van uw bedrijfsnaam op het internet zal de vindbaarheid van uw bedrijf vergroten.  Dit kan men doen door te linkbuilden, maar dit is een tijdrovend klusje. De gemakkelijkste manier om goede links te verkrijgen is het aanmelden bij bedrijvengidsen. Dit is een grote verzameling van verschillende bedrijven. Met behulp van de zoekfunctie is het eenvoudig om bijvoorbeeld een schilder in Amsterdam of een marketing bedrijf in omgeving Eindhoven te vinden. Het inschrijven bij zulke gidsen is goed voor Google en het kan tevens zorgen voor extra traffic naar uw website.   

Automatische inschrijving

Er zijn bedrijvengidsen die automatisch bedrijven toevoegen in hun database wanneer een bedrijf wordt aangemeld bij de KVK. Dit zorgt in de regel al voor een aantal kwalitatieve links naar uw website. Deze worden door Google opgepikt en daardoor krijgt uw site al een bepaalde waarde. Toch is het ook zeer verstandig om zelf een aanmelding te doen bij zo veel mogelijk bedrijvengidsen.

Zelf aanmelden bij bedrijvengidsen

Op het wereldwijde web zijn diverse lijsten te vinden met bedrijvengidsen. Vaak is het aanmelden op deze websites gratis, dus het kost u niets meer dan enkele minuten van uw tijd. Er zijn enkele zaken die essentieel zijn wanneer u uzelf gaat aanmelden bij bedrijvengidsen. Zo is het van groot belang dat uw adresgegevens en bedrijfsgegevens ten alle tijden kloppen. Check deze dan ook grondig voordat u op 'verzenden' of 'aanmelden' klikt. Vaak is het een heel gedoe om deze gegevens aan te passen.

Unieke teksten

Meestal is het mogelijk om een omschrijving van uw bedrijf toe te voegen bij een bedrijvengidsvermelding. Maak hier zeker gebruik van. Het is wel van belang dat deze omschrijvingen uniek zijn. Het is dus niet de bedoeling dat u één algemeen stukje tekst schrijft en dit voor alle bedrijvengidsen gebruikt. Dit zou namelijk betekenen dat er duplicate content online staat, en het is mogelijk dat Google dit gaat bestraffen. Daarom zijn unieke omschrijvingen van belang. Het schrijven van zulke tekstjes is overigens wel een specialistisch klusje omdat er een juiste hoeveelheid keywords in moeten staan. Goede teksten zorgen voor goede links en dit zal zorgen voor een goede waardering van Google. Een voorbeeld van een bedrijvengids is BedrijfsTelefoongids.nl

Consumenten vertrouwen

Een denkbaar scenario: u bent op zoek naar een dakkapel voor op uw bovenverdieping. U heeft Website A gevonden. Er meer

Google maps

Stel u bent kapper in Maastricht en u wilt graag dat mensen uw salon beter kunnen vinden via Google Maps. Uw kapsa meer

Kracht van online adverteren

De kracht van een online advertentie of advertorial zit in twee aspecten. Ten eerste, een visuele advertentie word meer