Website optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie begint al een paar stappen voordat de content wordt toegevoegd aan de website. Het begint namelijk allemaal al bij een goed opgebouwde website, betrouwbare indruk, mooi design en gebruiksvriendelijke opbouw.  Voordat u start met een website zullen er eerst doelen geformuleerd moeten worden over wat er met de website bereikt gaat worden. Aan de hand van deze doelen kan een ontwikkelingsproces gecreëerd worden. Mocht u starten met een bestaande website dan is het noodzakelijk om de status van deze website te achterhalen. Dit kan gedaan worden door de website structuur te ontdekken, het linkprofiel door te nemen en de SEO na te gaan.

SEO tips voor uw website

Voor degenen die starten met een website, maar ook voor de mensen die al een langere periode in het bezit zijn van een website, bieden wij enkele tips om een zoekmachine vriendelijke website te creëren.  Hierbij zult u zicht niet alleen richten op de SEO richtlijnen, maar juist op de gehele website.

  • De content van de website dient kort en bondig te zijn. Ga dus niet voor lange wollige teksten waarbij er meerdere keren hetzelfde wordt gezegd en waarbij de bezoeker niet kan achterhalen waar het daadwerkelijk over gaat.
  • Title en meta's. Bij het opstellen van de title en meta's is het van belang dat deze binnen de richtlijnen worden geschreven, dus title maximaal 70 en meta's tussen 130 – 160 tekens.
  • Linkprofiel. Om de positie van uw website te verbeteren is het interessant om links te verkrijgen naar uw website. Door middel van deze links zal uw positie in de zoekresultaten positief worden beïnvloedt. Mocht u een linkprofiel willen aanleggen dan is het belangrijk om hierbij zorgvuldig te werk te gaan. Google past zijn algoritmes op dit gebied namelijk vaak aan, dus dit kan ervoor zorgen dat u binnen no time uit de zoekresultaten bent verbannen.
  • Gebruik een SEO tool om binnen een korte tijd te ontdekken wat er op SEO gebied goed is aan uw website en wat nog verbetert kan worden. Er zijn een groot aantal verschillende tools die gericht zijn op bepaalde aspecten.  Denk bijvoorbeeld aan de pagerank, het aantal links, lengte title's en meta's etc.
  • Structuur. Hou een duidelijke opzet aan, zowel in uw website als in de teksten. Dit zal er voor zorgen dat uw website overzichtelijker wordt voor de bezoeker. Hierdoor wordt het voor de bezoeker dus ook gemakkelijker om producten of diensten af te nemen. Tevens zal het aanhouden van structuur in uw website ervoor zorgen dat deze beter zal worden beoordeeld door zoekmachines zoals Google.

Speel in op de zoekresultaten

Door het inspelen op de algoritmes van de zoekmachine Google kunt u beter resultaten verkrijgen voor uw website. Dit zal er weer toe leiden dat u doelen eerder bereikt worden. Wanneer u namelijk hoog scoort in de zoekresultaten zal dit leiden tot meer verkeer richting uw website. Dit zal leiden tot een hogere omzet. Zorg dus voor een goede SEO in uw website en verhoog uw conversie en omzet.

Grenzen verleggen

Uw onderneming draait goed. U weet wat de klanten willen en bij ontstane problemen heeft u vaak een voor de hand l meer

Kracht van online adverteren

De kracht van een online advertentie of advertorial zit in twee aspecten. Ten eerste, een visuele advertentie word meer

QR code

De QR code is oorspronkelijk bedoeld voor het herkennen van auto-onderdelen van Toyota. Maar anno 2013 wordt de QR meer